top of page
chufa.jpg

Smullen met Nammm

Lactose- en glutenvrij met Nammm

Nammm is een perfect en smaakvol ingrediënt voor lactose- en glutenvrije receptjes. een heerlijk havermout ontbijtje, een lekker dessertje of smaakvol drankje. Wij delen graag enkele receptjes met jou.

Deel ook jouw recept!

Ken jij ook heerlijke gluten- en lactosevrije recepten met Nammm die je met de fans van Nammm wilt delen?

Mail ze gerust door naar info@nammm.be. (Een foto van het gerecht erbij is altijd leuk!)

Wie weet verschijnt jouw recept binnenkort op onze website.

Overnight oats met een heerlijk dakje

Met dank aan Pure Generaties

overnight oats_met Nammm

Troeven!

  • glutenvrij

  • hormoonproef

  • vegan

  • eiwitrijk

  • vezelrijk

  • rijk aan magnesium en ijzer

  • stabiele bloedsuiker

Overnight oats is havermout die overnacht heeft in de koelkast. Je kan dit makkelijk en gezond ontbijtgerechtje de avond voordien klaar maken.

's Ochtends kan je het gewoon uit de koelkast nemen en opeten, of mee nemen naar het werk.

 

Ingrediënten (1 pers.)
  • 40g havermout

  • 2 eetlepels chiazaad

  • 110ml Nammm

  • 1 Appel

  • 3 blokjes 85% chocolade

  • 1 theelepel extra vierge kokosolie

 

Bereiding

Let op: Maak dit gerechtje de avond voor je het wilt eten klaar.

  1. Verwarm 110ml in een pannetje. Zodra het goed warm is (niet kookt) haal je de pan van het vuur.

  2. Roer de havermout en het chiazaad erdoor en laat even rusten.

  3. Breng wat water in een pannetje aan de kook.

  4. Rasp ondertussen de appel.

  5. Verlaag het vuur als het water kookt en smelt al roerend de chocoladestukjes met de kokosolie au bain marie in een potje in het heet water.

  6. Meng de geraspte appel onder de havermout en giet er de gesmolten chocolade over.

  7. Laat opstijven in de koelkast.

  8. Geniet de volgende dag van dit heerlijk ontbijt.

Overnight oats

Havermout pannenkoeken met Nammm

Havermout pannenkoeken zijn heerlijk als gluten- en lactosevrij ontbijt, tussendoortje of lunch. Deze voedingrijke 'pannenkoeken' zijn ook ideaal om mee te nemen naar school of naar het werk.

 

Ingrediënten (4 pers.)
  • 200ml Nammm

  • 150g havermoutvlokken

  • 2 eieren

  • 2 bananen

  • kokosvet of boter

 

Bereiding

Je kan deze havermout pannenkoeken een tweetal dagen bewaren in de koelkast en koud of warm eten.

  1. Meng alle ingrediënten met een staafmixer in een maatbeker tot een mooi beslag.

  2. Smelt wat boter of kokosvet in een koekenpan.

  3. Maak dikke pannenkoeken in de pan en laat ze aan beide kanten ongeveer 3 minuten bakken.

  4. Serveer de havermout pannenkoeken met bijvoorbeeld honing en banaan of andere vruchten. Heb je graag een beetje zoet? Gebruik dan kokosbloesemsuiker.

havermoutpannenkoeken met Nammm
Havermoutpannenkoeken
Chiapudding

Chiapudding

chia pudding met Nammm

Naar een recept van Martine Prenen

Ingrediënten (4 glaasjes)

  • 200ml Nammm

  • 200ml kokosmelk

  • 1 rijpe mango

  • sap van een halve limoen

  • halve koffielepel kurkuma

  • klein beetje zwarte peper

  • snuifje zeezout

  • 6 eetlepels chiazaad (toe te voegen na het mengen)

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten (behalve het chiazaad) met een blender.

  2. Doe na goed mengen het mengels in een (glazen) kom.

  3. Voeg nu de 6 eetlepels chiazaad toe en meng goed met een lepel.

  4. Laat de pudding in de kom of verdeel over enkele glaasjes.

  5. Laat een nachtje opstijven in de koelkast.

Matcha Latte

Matcha Latte met Nammm

Ingrediënten (1 pers.)

  • 1 zakje Nammm

  • 1 eetlepel (premium) matcha poeder

  • naar keuze: 1 koffielepel MCT olie

 

Bereiding

Bereid de Nammm en meng er een eetlepel (premium) matcha poeder door. Voeg eventueel nog 1 koffielepel MCT toe, dit maakt het geheel nog romiger.

Ook heerlijk 'on the rocks' met een ijsblokje.

Smakelijk!

matcha latte met Nammm
bottom of page